Wist je dat in België meer dan 90% van de bedrijven zelf hun ICT-toestellen aankoopt? CIRCULIFE helpt deze bedrijven de levensduur van hun apparaten zoals smartphones, laptops, en tablets te verlengen door lokaal herstel en hergebruik. Ook andere apparaten zoals e-bikes, steps, zonnepanelen en medische toestellen kunnen door CIRCULIFE worden opgevolgd. Dit helpt organisaties om operationele kosten te verminderen, efficiënter te werken en hun winst te optimaliseren.

Oprichtster en CEO Virginie Versavel is een groot voorstander van het maximaliseren van winst en het minimaliseren van afval. Ze gelooft dat bedrijven tot 45% kunnen besparen door slim om te gaan met materialen en ze lokaal goed aan te kopen of een tweede leven te geven.

Bijvoorbeeld, in België worden jaarlijks 2,7 miljoen smartphones vervangen. Het is financieel voordeliger om deze toestellen langer te gebruiken door lokale herstellingen en ze na gebruik lokaal te verkopen of doneren. Dit is duurzamer dan exporteren of weggooien.

CIRCULIFE wil bedrijven helpen deze overgang te maken en fungeren als schakel tussen bedrijven, fabrikanten en lokale herstellers. Als bedrijven hun toestellen twee jaar langer gebruiken, vermindert de CO2-uitstoot met 30% en verhoogt de duurzaamheid. Dit creëert een win-win-win situatie voor alle betrokkenen.

Lees het volledige artikel van Vlaanderen Circulair hier: https://vlaanderen-circulair.be/nl/doeners-in-vlaanderen/detail-2/circulife